Dny plynoucí, nebe bouřící.


No... Už je to pěkná řádka dní...týdnů... Dobře, možná i ten měsíc, co jsem sem nenapsala ani řádek. Vysvětlení je jednoduché - škola a klauzury.

Nejdřív se vyjádřím k těmto dvěma otázkám. Škola úspěšně za mnou (čti jako "první ročník úspěšně za mnou") a klauzury taktéž, i když to dopadlo o dost hůř, než jsem doufala. I tohle má hned několik vysvětlení, ale nad tím se mi nechce znovu uvažovat a znovu to rozebírat. Na jednu stranu jsem si tu trojku z klauzurní práce zasloužila, na druhou to bylo dost nefér. Toliko k tomu.

Je to měsíc a kousek, co jsem začala pracovat ve fitku a pořád jsem pro to dost nadšená. Jo, občas je to únavný, občas bych byla radši na milionu jiných míst, ale když to shrnu - je to prostě super.

(Další zápisky nebudou úplně chronologicky. Budu je psát tak, jak se na ně budu rozpomínat.)



Hejkal je teď na Slovensku (od pátku 3.6.), kvůli nějakým rodinným, až na půdu smutným záležitostem, které tu ale víc rozebírat nechci. Soukromí, bolesti a tak. Proč tam nejsem s ním? Protože práce. A taky protože bych sebou musela brát Alfonse a pro něj by šestihodinová (minimálně) cesta v mal plastový bedýnce nebyla zrovna fajn dobrodrůžo. Takže bohužel. Achjo.

Ze samé samoty si hledám kamarádku. Moc se netajím tím, že se mi líbí i slečny. Takže jsem si řekla, že to zkusím - a rovnou si třeba najdu i nějakou tu modelku pro kreslení a malování. Neuvěřila bych tomu, kolik nabídek se na mě sesype (a taky bych vůbec neřekla, že co do úchylností na seznamkách jsou na tom lesbičky úplně stejně jako chlapi).

Plzeň je pod palbou bouřek. V našem bytě jsou ještě krásnější, než odkudkoliv jinde. Máme krásný výhled do několika směrů, na blesky nad katedrálou sv. Bartoloměje, na ty temný mračna... Kvůli průvanu mezi oknem v mém pokoji a balkonovými dveřmi to tu nádherně bouřkově-dešťově-letně voní. Na tuhle vůni čekám celý rok.

Avokáda mi rostou jak blázen. Dvě z těch menších jsem už darovala dál a je to krásný a smutný zároveň. Jako posílat děti do světa.

Teď - teď ten blesk! To ste měli vidět! Paaanečku!

Na balkoně jsem si zařídila zahrádku. Mám tam hlávkový salát, okurky, bylinky (meduňka, máta jahodová, stevie, rozmarýn, tymián, bazalka), rukolu, mangold, směs klíčků (zbytek ze salátové směsi, kterou jsem zasadila)  samozřejmě spoustu avokád.

Téma online kurzů ani otevírat (radši) nebudu, protože jsem se na to úplně vyprdla protože jsem kvůli práci do školy přirozeně neměla na takový věci čas.

Jóga - cvičím jak můžu a když se chce. Dnes mám za sebou čtyři pozdravy slunce. Stejně tak je to s běháním (i když tady to jde asi trochu líp, v tomhle směru už mám jistou disciplínu, řekla bych). Běhám téměř denně, v sobotu běžím půlmaraton a hned na to cross country běh na asi osm kilometrů. To na jeden den ujde, ne?

Tetuju. A nejen sebe. Tak jsem konečně dočetla Harryho Pottera a znovu si rozkoukala filmy. Znovu jsem přečetla Vlhká místa a dočítám životopis Lautreca.

A konečně - zítra jedu po měsíci zase domů. S tím vlastně dost souvisí i ten běh, který běžím u táty na Sychrově. Už se tam - domů - hrozně těším. O to víc, že jsem teď v Plzni bez Hejkala. Když jsem sama, mnohem častěji na mě padne taková divná tíseň a smutky. Overthinking. Nevím, jak to popsat jinak, česky. Uvědomuju si spoustu věcí, které jsem dříve vnímala, ale nedovedla je pojmenovat... A tak. Je to... Já nevím. Smutný, deprimující. Asi.


"And then she'd say, 'It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry'

And then she'd say, 'It's alright
I got home late last night
But I'm a supergirl
And supergirls just fly'"


Zelený smoothie k snídani - to už tu dlouho nebylo. Baby špenát, jahody, dvě jablka, trochu bazalky, máty, stevie a meduňky z balkonu, agave sirup a konopný semínka.


Megaoběd po práci. Asi tři avokáda na půl rozmačkaný se směsí uzenýho tofu, baby špenátu, římskýho salátu, cherry rajčat a naklíčený želený čočky, zakápnutí limetkou. Mňam.

P.S.: Abych nezapomněla, rozdělala jsem taky jeden komiks. Bude plný klišé, která známe z filmů o zombie apolakypsách. Hlavní protagonistky jsou dvě lesbičky. Jedna děsně sexy roztleskávačka, která jezdí na kolečkových bruslích, druhá totální intoška/hipsterka na skejtu. Tadá.

Komentáře

  1. Ten mák na ruce je tak překrásný!
    Minulý týden jsme si promítali Harryho od pětky dál a super super, jen mě mrzí, že jsem si ho nepřečetla...

    Juchuuuuuuu, prázdniny! :)

    A kytkam na balkóně zdar!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat